5 май 2015 - Сговорна дружина планина "издига"

5 май 2015 - Сговорна дружина планина "издига"  - работилница за създаване на билкова спирала в Растящата класна стая с Михаела Царчинска
Да създадеш мини модел на планина и да подкрепиш биоразнообразието създавайки богата жива колекция от дъхави билки е уникално преживяване и за малките и за големите. С най-сърдечна БЛАГОДАРНОСТ към Михаела Царчинска, за това, че предаде знанието, опита и вдъхновението за градежа на билковата спирала - всички бяхме виждали снимки и схеми на билкови спирали, но преживяването да я направим в екип,

със собствените си ръце, да набавим всички необходими материали, да ги съградим в правилния ред и баланс, да засадим билките и да ги полеем - това е невероятно приключение, което всеки трябва да преживее лично и да го сподели с приятелите си.

Билковата спирала е триизмерна леха. Тя дава възможност на максимално малко пространство да се осигурят изискванията на растения от различни климатични зони.
Спиралата е основна форма - pattern - който природата използва за задвижване и пренасочване на енергията. Една от най-завладяващите теми в Пермакултурния дизайн е именно темата за формите, моделите и шаблоните, с които самата Природа работи. Да ги опознаваме, изследваме и да се учим как да ги прилагаме умно и ефективно, е един от великите уроци на живота.

От сърце БЛАГОДАРИМ на:

Благодарим на неуморните и безкрайно изобретателни деца, всеотдайните учители и целия екип на 107 ОУ, родителите и приятелите от УАСО, които отделиха време, сили и повярваха в Растящата класна стая, много преди тя да се появи и да украси и усмихне лицата на всички.

                                                                           

Go to top