Дневник 2015

18 септември - есен в Растящата класна стая

С настъпването на новата учебна година и дворът на училището се оживи и отново се чува детски смях в оживения двор на 107 ОУ "Хан Крум. Щастливи сме, че лехичките-варели, които избрахме за Растящата класна стая, позволяват учениците свободно да се движат и дори да тичат между лехичките. Любознателните ученици са привлечени от аромата на билките, от красивите цветове, с които ги посрещна Растящата класна стая тази есен.

Узрели чери доматки, тикви, тиквички, краставички, боб, грах, чушлета, кейл, билки и подправки. Растенията оцеляха през горещите летни месеци и дават шанс на децата да изпитат гордост, от това, че благодарение на техните усилия, ентусиазъм и творчески дух, тази есен дворът на училището е различен и има своят кът на изобилието. Ако сте любопитни, разходете се сред растенията, помиришете билките, разгърнете листата и открийте реколтата от общите ни усилия - на деца, родители и учители.

12 май 2015 - Солидарна акция: "Засаждане и градинско изкуство в Растящата класна стая"

Всяка солидарна акция е извор на вдъхновение от всяко малко постижение и стремеж към нови резултати. Екипната работа се случва по естествен начин, породена от ситуациите и нуждите, а новите приятелства и пълноценното общуване са просто неизбежни: "Би ли ми подал синята боя, моля?, Мога ли да помоля някой да ми отстъпи четката си за малко, че имам идея, а след 20 мин. съм на футбол?, С какъв цвят да направя според теб точките? Кой ще ми помогне с връзването на бобеното иглу? ...."

11 май 2015 г. - Цветовете в Растящата класна стая

Ура! През почивните дни нечии вълшебни ръце и сърца са се потрудили в Растящата класна стая, обличайки част от лехите в нова, пролетна премяна. Доматите неусетно са цъфнали. Ред е на пчеличките.  Всяко наше осъзнато действие, изврешно с любов и грижа към Природата и към нас самите, е обречено на успех! В градинката е все по-хубаво.

5 май 2015 - Сговорна дружина планина "издига"

5 май 2015 - Сговорна дружина планина "издига"  - работилница за създаване на билкова спирала в Растящата класна стая с Михаела Царчинска
Да създадеш мини модел на планина и да подкрепиш биоразнообразието създавайки богата жива колекция от дъхави билки е уникално преживяване и за малките и за големите. С най-сърдечна БЛАГОДАРНОСТ към Михаела Царчинска, за това, че предаде знанието, опита и вдъхновението за градежа на билковата спирала - всички бяхме виждали снимки и схеми на билкови спирали, но преживяването да я направим в екип,

21 април 2015 - Изучаване на растителните гилдии и номериране на лехичките.

Днес сложихме номера на всяка лехичка: имаме общо 38 лехички-варели и 2 дълги повдигнати хълмисти лехи. Вече имаме една голяма зелена тетрадка - Дневникът на растящата класна стая. В нея започнахме да записваме какво, кога и къде засаждаме. Преди да започнем засаждането, използвахме картите и матрицата на алелопатията, за да направим план за гилдиите - растенията-партньори, които ще засадим във всяка една лехичка - идеята е да засадим растения, които взаимно си помагат да растат заедно.

18 април 2015 - Първа ДоброТворческа акция за изгрждане на Растящата класна стая.

Растящата класна стая на 107 ОУ "Хан Крум" е вече факт! Сърдечно БЛАГОДАРИМ на всички родители, учители, ученици, деца и приятели, за невероятното ВРЕМЕ ЗАЕДНО, което имахме в този слънчев пролетен ден. Днес поставихме началото на едно красиво пътешествие в света на Природата.

Subscribe to RSS - Дневник 2015

От сърце БЛАГОДАРИМ на:

Благодарим на неуморните и безкрайно изобретателни деца, всеотдайните учители и целия екип на 107 ОУ, родителите и приятелите от УАСО, които отделиха време, сили и повярваха в Растящата класна стая, много преди тя да се появи и да украси и усмихне лицата на всички.

                                                                           

Go to top