21 април 2015 - Изучаване на растителните гилдии и номериране на лехичките.

Днес сложихме номера на всяка лехичка: имаме общо 38 лехички-варели и 2 дълги повдигнати хълмисти лехи. Вече имаме една голяма зелена тетрадка - Дневникът на растящата класна стая. В нея започнахме да записваме какво, кога и къде засаждаме. Преди да започнем засаждането, използвахме картите и матрицата на алелопатията, за да направим план за гилдиите - растенията-партньори, които ще засадим във всяка една лехичка - идеята е да засадим растения, които взаимно си помагат да растат заедно.

Заложихме и няколко експеримента - в леха 5 засадихме лукчета, но от западната страна сложихме няколко лукчета наопаки - за да видим дали ще пораснат. Рисувахме и монтирахме табелки с имената на засятите растения и също.... с мили послания за грижа за градинката. Засадихме теменужки и петуния в дупката на един стар дънер в средата на градинката и няколко лехички с лукчета, бакла, босилек, невен и царевица. Поляхме, но малко, защото очакваме дъждът да свърши останалата работа. Всички лехички във варелите са мулчирани със слама, за да им бъде топло и да се пазят от слънцето и.... гълъбите. Беше леко хладно, но много интересно, цветно и хубаво да сме отново заедно в градинката.

Лия Кузмова, ученик от 4А клас: "Вкусно, полезно и много забавно!"

От сърце БЛАГОДАРИМ на:

Благодарим на неуморните и безкрайно изобретателни деца, всеотдайните учители и целия екип на 107 ОУ, родителите и приятелите от УАСО, които отделиха време, сили и повярваха в Растящата класна стая, много преди тя да се появи и да украси и усмихне лицата на всички.

                                                                           

Go to top